Nu in het assortiment: Wepp Additieven voor trucks

9ef3c963-1354-4296-be2f-9a7c71abebe8Ook in ons assortiment: de Truck Line – Wepp additieven voor Trucks. Het betreft additieven en systeemreinigers voor motorolie, brandstoffen, turbo’s en roetfilters en een aircoreiniger op basis van probiotica.

Bij Euro 5 en zeker bij Euro 6 emissienormen zijn de eisen aan de brandstof steeds zwaarder geworden: inspuitdrukken zijn verhoogd en de toleranties zijn verkleind. Door deze verfijnde technieken zijn brandstofsystemen gevoeliger geworden voor vervuiling. In toenemende mate zijn ze ook de veroorzaker van een onjuiste verneveling van de brandstof wat resulteert in een onvolledige verbranding.

De gevolgen hiervan zijn steeds meer merkbaar in de branche. Een lagere energieomzetting vertaalt zich in een hoger brandstofverbruik en een toename van roetvorming en afzettingen in de motor, maar ook in het hele traject wat erna komt zoals de turbo en het roetfilter.

Wepp levert systeemreinigers die de vervuiling verwijderen en nog belangrijker: voorkomen! Bij personenwagens is het al langer gewoonte om tijdens elke onderhoudsbeurt een systeemreiniger toe te voegen aan een tank brandstof. Inmiddels weten we dat ook trucks in toenemende mate een verstuiverrevisie nodig hebben na 400.000 tot 600.000 km. Dit is te voorkomen door periodiek een toevoeging te gebruiken, dit scheelt vele duizenden euro’s aan reparatiekosten voor de transportondernemer.

Produkten_wepp-met-24vTevens weten we dat vervoerders veel problemen kennen met algengroei in tanks, mede veroorzaakt door de hoeveelheid biobrandstof die in de diesel vermengd wordt. Ook deze producten bieden daarvoor een oplossing.

Een ander bekend fenomeen is de airconditioning die na verloop van tijd gaat stinken door bacteriegroei. De geur is niet alleen vervelend maar kan ook leiden tot geïrriteerde luchtwegen en ogen. Dit komt de concentratie achter het stuur zeker niet ten goede. Ook hier hebben we een professionele oplossing voor die op een natuurlijke basis de bacteriegroei stopt en voorkomt. Het complete interieur is hierdoor minimaal een half jaar gegarandeerd vrij van onaangename geuren.