Quick start guide

In deze quickstart guide leggen we je kort en stapsgewijs uit hoe je een tracker kunt installeren, de app gebruikt en aan de slag kunt met ons portaal.

Stap 1: Download de gratis app

Begin met het downloaden van onze app. Deze app is te downloaden in de Google Play Store of App store op je mobiel. Alle benodigde functionaliteiten die je nodig hebt voor het optimaal gebruiken van onze hardware zitten in deze app verwerkt. 

Via de Rental Tracker App kom je op ons unieke digitale dashboard waar je ook het digitale inbouwformulier vindt.

Het digitale inbouwformulier gebruik je ter plekke (op de inbouwlocatie) en werkt snel en gemakkelijk. Het vraagt stapsgewijs en gefaseerd om de benodigde gegevens van de inbouw waardoor je geen noodzakelijke informatie kunt vergeten en je een degelijke en kloppende inbouw- administratie hebt waar je later op terug kunt vallen. Het inbouwformulier is essentieel om je bij eventuele calamiteiten en/ of storingen te kunnen helpen.

Meer informatie over de mogelijkheden van de app vind je op de app pagina.

Stap 2: Installatie van trackers

De installatie van de trackers is per type tracker verschillend:

Wired Tracker

Deze wordt geleverd met een installatie set. Je kunt deze volgens het kleurenschema in onze app inbouwen. Mocht je dit liever uitbesteden of heb je hier niet zelf de expertise voor, dan brengen wij je graag in contact met een van onze vertrouwde inbouwpartners.

Relay Tracker

Deze wordt standaard geleverd met bedrading die direct op de + (= rood) en – (= zwart) van de accu kan worden bevestigd. 

Mini- OBD Tracker

Deze plug and play tracker hoef je enkel in de aanwezige OBD aansluiting van het voertuig te pluggen. Voor eenvoudige wegwerking kan je gebruik maken van de OBD verlengkabel.

Stealth Tracker

Deze wordt altijd vóór levering online gebracht. De installatie van deze zeer compacte tracker is gemakkelijk; je hoeft deze enkel te verbergen in het materieel. Denk hierbij wel om de bereikbaarheid van de tracker. Gelang het gemak waarmee de tracker zijn GPS/GSM signaal ontvangt zal deze korter of langer meegaan.

Stap 3. Administratie van de tracker middels het digitale inbouwformulier

Het digitale inbouwformulier vind je in de Rental Tracker App die je zojuist bij stap 1 hebt geïnstalleerd. Kies altijd voor het uitgebreide formulier.

Uitgebreide inbouwformulier

Vul alle informatie in samen met het mailadres dat je eerder hebt doorgegeven.

Nadat je een ingevuld inbouwformulier hebt ingezonden, ontvang je van ons per mail een overzicht met welke tracker, waar en in welke auto is ingebouwd.

Mocht je onverhoopt op de inbouwlocatie geen netwerk hebben, dan kan het formulier ook offline gebruikt worden. In dit geval wordt het formulier tijdelijk en veilig opgeslagen en kun je het later alsnog online versturen.

Stap 4. Activatie van de tracker

Zodra de tracker geactiveerd is kan je deze in het portaal onder het tabblad ‘objecten’ terugvinden aan de hand van de identificatiecode van de tracker, het zogeheten IMEI- nummer. Zodra de tracker spanning heeft en informatie begint te zenden zal deze automatisch de status actief krijgen.

Stap 5. Inzicht het portaal

Voor gebruik van het portaal hoef je alleen in te loggen op het portaal via uw browse of de Rental Tracker App. Wij raden je aan om ook de video’s te kijken op de ‘help‘ pagina  zodat je een vliegende start kunt maken!

Heb je verder nog vragen, neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons dagelijks bereiken van 08:00 tot 20:00 uur via Whatsapp.