FAQ

In het onderstaande overzicht vind je antwoorden op veel voorkomende vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Abonnement & kosten

Bij ons betaal je naast de kosten van de tracker en de eventuele installatiekosten alleen nog de maandelijkse abonnementskosten. De abonnementskosten betaal je voor het gebruik van het online GPS portaal en de connectiviteit van de trackers. De kosten zijn afhankelijk van het aantal objecten, meer informatie vind je hier.

We binden gebruikers niet door middel van (langlopende) contracten maar werken met klantvriendelijke maandelijks opzegbare abonnementen. Easy come easy go!

Op ieder gewenst moment kan je trackers door ons laten deactiveren bijv. omdat de auto verkocht is of niet meer gebruikt wordt voor de verhuur of de lease. Hiervoor kan je het formulier op deze pagina invullen.

Connectiviteit & data

We zijn verbonden aan de beste en grootste netwerkaanbieders, die onze connectiviteit verzorgen. Hierdoor beschikken wij over een zeer hoogwaardige Roaming-SIM die ervoor zorgt dat onze klanten wereldwijd (>190 landen) feilloos zijn verbonden met een netwerk. Zo kunnen wij je de beste dekking aanbieden, ook in de meer afgelegen gebieden!

Zolang de SIM- kaart van de tracker wel ontvangst heeft kunnen we de locatie van je materieel nog bepalen. Dit is natuurlijk minder nauwkeurig dan GPS en sterk afhankelijk van de netwerkbeheerder.

De data wordt 2 jaar bewaard. Binnen deze periode kun je alle data terugvinden in het portaal.

Portaal & app

Het portaal heeft alle benodigde informatie inzichtelijk beschikbaar via mobiel (smartphone), tablet of computer.

Het portaal is  gebruiksvriendelijk en daarnaast instelbaar per branche en naar behoefte. Een verhuurbedrijf heeft namelijk behoefte aan andere inzichten in het portaal dan een transportbedrijf. Zo zie je alleen de informatie die voor jou van belang is.

Wanneer je een manager account heeft kan je sub-accounts aanmaken en zo de toegang tot de trackers managen. Je vindt de instructies via Help -> Instructievideo’s

Je kan op een zeer gemakkelijke manier uitgebreide rapportages over gebruik en andere specifieke situaties/ gebeurtenissen inzichtelijk maken. Je vindt de instructies via Help → Instructievideo’s.

Je ontvangt 24/7 waarschuwingen over gebruik of specifieke gebeurtenissen/ situaties; in het portaal (rapportages), via de e-mail en via sms. Je kan naar wens instellen hoe je de notificaties wilt ontvangen. Je vindt de instructies via Help → Instructievideo’s.

Je kan een onderhoudsinterval instellen zodat je een notificatie krijgt wanneer je voertuig onderhoud nodig heeft. Je vindt de instructies via Help → Instructievideo’s.

De Rental Tracker app is eenvoudig en geheel gratis in de App Store en Google Play te downloaden. Meer informatie vind je hier.