Bulthuis en de boerenkool traditie

Sinterklaas, de Elfstedentocht, de Kerstman en beschuit met muisjes: het zijn allemaal bekende tradities. Bij Bulthuis hebben we een geheel eigen traditie die al generaties lang bekend is: de Boerenkool traditie!
Ieder jaar op de dag vóór Sinterklaas krijgt de laatst aangenomen medewerker een bijzondere opdracht mee. Hij of zij moet een stronk boerenkool van het Groningse land halen en deze in het geheim bij de directie op het bureau leggen. Als dit lukt, trakteert de directie alle medewerkers de volgende dag op tompouces..


Volgens de traditie eet de directeur ’s avonds thuis dan “stamppot mous” – de Groningse benaming voor stamppot boerenkool. Grappig detail: bij de opa van de huidige directeur Ronald Bulthuis was de traditie zelfs dat er een pakje sigaretten bij werd gegeven.
Tot nu toe is het de nieuwste Bulthuis medewerker elk jaar gelukt, maar het ging niet altijd zonder slag of stoot. Zo vloog er in 2018 bij de afdeling administratie eens een bos boerenkool voor het raam langs. Wat bleek: het hele bureau zat vol bladluis waardoor het één verdieping hoger door Ronald per direct uit het raam werd gegooid.
Soms is het wel een uitdaging om een nieuwkomer te overtuigen van deze traditie. Je denkt natuurlijk al snel dat je voor de gek wordt gehouden. Maar goed, niemand wil die tompouce bij de koffie missen dus overtuigd word je toch!